HOME     NIEUW     PROJECTEN     BUREAU     CONTACT  

PROFIEL

DE ARCHITECTERIE IS EEN KLEIN ARCHITECTENBUREAU GEVESTIGD IN EINDHOVEN, DAT ZICH BEZIGHOUDT MET DIVERSE PROJECTEN OP HET GEBIED VAN CULTUUR, ERFGOED, NIEUWBOUW, RENOVATIE/VERBOUWING EN HERBESTEMMING/HERONTWIKKELING.

DE ARCHITECTERIE WORDT DOOR PARTICULIEREN, ARCHITECTENBUREAUS, KUNSTENAARS, MUSEA, VASTGOED-ONTWIKKELINGSBUREAUS, GEMEENTEN EN ALLERLEI MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES UITGENODIGD EN DIKWIJLS PROJECTMATIG, SOMS VOOR LANGERE DUUR INGEHUURD OM ALLERLEI (SCHETS)ONTWERP-, TEKEN- EN UITVOERINGSWERKZAAMHEDEN TE VERRICHTEN. SOMS HANDELT HET OM EEN IDEE-ONTWIKKELING, EEN SCHETSONTWERP EN/OF INIATIEFPLAN, SOMS OVER HERBESTEMMINGSVRAAGSTUKKEN, SOMS OVER ARCHITECTUUR, SOMS OVER REKENMODELLEN EN SOMS PUUR OM DE TECHNISCHE UITWERKING EN DE UITVOERING VAN DE PLANNEN. DE WERKZAAMHEDEN BETREFT TAL VAN ASPECTEN BINNEN HET DOMEIN VAN HET BOUWEN: VAN DE SCHETS TOT HET DETAIL.

VISIE

IN DE BENADERING VAN DE OPGAVE GAAT HET VOLGENS DE ARCHITECTERIE NIET ZOZEER OM EEN EENDUIDIG HANDSCHRIFT, MAAR VEELEER OM HET REALISEREN VAN EEN GEPASTE OMGEVING, WELK STERK CONTEXTGEVOELIG IS EN ZODOENDE UNIEK IN ZIJN SOORT. ARCHITECTUUR MOET NAMELIJK EEN ANTWOORD ZIJN OP EEN VRAAG EN GEEN DOGMA. ZODOENDE ZOEKT DE ARCHITECTERIE NAAR EEN ZEKERE OORSPRONKELIJKHEID EN WORDT BELANG GEHECHT AAN EEN DUURZAME VOORTZETTING VAN DE AANWEZIGE OUDE C.Q. AUTHENTIEKE WAARDE(N) IN DE NIEUWE TIJD.

 

DUURZAAM ONDERNEMEN

IN DIT PROCES ZET DE ARCHITECTERIE IN OP DUURZAAMHEID EN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN.

 

SPECIALISMEN

- VISIE ALGEMEEN
- INITIATIEFPLAN
- SCHETSONTWERP
- HAALBAARHEIDSONDERZOEK
- ARCHITECTUUR
- VERBOUWING
- NIEUWBOUW
- INTERIEURARCHITECTUUR
- STEDENBOUW
- HERBESTEMMING
- TRANSFORMATIE GEBOUW
- HISTORISCH BOUWEN
- RENOVATIE/VERBOUWING MONUMENT
- OMGEVINGSVERGUNNING
- BOUWKUNDIGE UITWERKING
- BEGELEIDING REALISATIE

 

OPDRACHTGEVERS

- JO COENEN
- ODEON ARCHITECTEN
- JOHN KĂ–RMELING
- STICHTING ARRACHMA MOSKEE DEN BOSCH
- EINDHOVEN MUSEUM/PREHISTORISCH DORP
- SPEELTUIN HELMOND-WEST
- GEMEENTE EINDHOVEN
- STUDIO040 OMROEP EINDHOVEN
- HAS HOGESCHOOL VENLO/DEN BOSCH
- WALTHER VASTGOED
- METROPOLIS VASTGOEDONTWIKKELING
- STICHTING RUIMTE EINDHOVEN